Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

EGIPT - CROAZIERA PE NIL LA 5* - Plecari Octombrie si Noiembrie 2023 pachet 11 zile plecare din Bucuresti zbor Tarom

Descriere

Destinatie: Egipt

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse:
10 nopti cazare in hoteluri 5* (camere standard) si vas de croaziera 5* DE LUX
4 nopti Cairo in hotel 4*sup/5* din care 4 cu mic dejun si 3 cine
3 nopti Croaziera pe vas 5* DE LUX cu pensiune completa
3 nopti Hurghada hotel de 5* cu All Inclusive
Vizite:
- Cairo – vizitarea Piramidelor din exterior si Muzeul Civilizatiei Egiptene (intrare inclusa in muzeu);
- Cairo – tur oras cu vizita la Citadela, Moscheea Sultan Hassan si Bazarul Khan El Khalili;
- Aswan - vizite la: Templul Philae si Gradina Botanica
- Croaziera cu vizite la: Templul lui Sobeck/ Kom Ombo, Templul lui Horus/ Edfu, Malul de Est (Templul Luxor &Templul Karnak si Malul de Vest/ Valea Regilor, Templul Hatshepsut (intrare inclusa) si Colosii lui Memnon;
• Transferuri, autocar cu A/C scaune rabatabile, sistem audio;
• Bilet de avion Otopeni – Cairo – Otopeni cu Tarom (cursa directa), fara catering, cu bagaj de cala de 23 kg de persoana si 8 kg bagaj de cabina de persoana
• Bilet de avion zbor intern Cairo – Aswan cu o companie locala
• Taxe de aeroport
• Ghid local egiptolog pe toata durata excursiei si insotitor de grup vorbitor de limba romana
Servicii neincluse:
Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 32 eur/ pers.
Taxa de viza – 25 USD/persoana (se achita numerar la fata locului la sosire pe aeroportul din Cairo)
Bacsisul pentru ghidul local si soferi se achita numerar direct insotitorului de grup la sosire: 50 USD/persoana (bacsisul pentru transportul bagajului in cadrul hotelurilor nu este inclus)
Bauturi la mese (exceptie in Hurghada unde este All Inclusive);
Cheltuieli personale;
Intrarea in incinta Piramidelor si a Mormantului lui Tuthankamon;
Late check-out la hotelul din Hurghada (se poate confirma direct, in limita disponibilitatilor)
Alte obiective turistice decat cele mentionate;
Excursii optionale;
• Plecare din Bucuresti si la cerere, cu supliment, zbor intern Tarom din Cluj-Napoca, Iasi sau Timisoara! • 11 nopti, din care 10 nopti cazare in hoteluri 5* astfel: 4 nopti Cairo la hotel 5*- 1 noapte mic dejun, 3 nopti demipensiune, 3 nopti Croaziera pe Nil cu vas 5*LUX cu pensiune completa si 3 nopti in Hurghada la hotel 5* cu All Inclusive • Vizite si intrari incluse: - Cairo – vizitarea Piramidelor (exterior), Sfinxul cu Templul ritual si Muzeul Civilizatiei Egiptene, cu cele 22 de mumii (intrare inclusa in muzeu); - Cairo – tur de oras cu vizita la Citadela, Moscheea Sultan Hassan, Bazarul Khan El Khalili; - Aswan – vizite incluse la: Templul Philae si Gradina Botanica - Croaziera cu vizite incluse la: Templul lui Sobeck/ Kom Ombo, Templul lui Horus/ Edfu, Malul de Est al Nilului (Templul Luxor & Karnak) si Malul de Vest al Nilului: Valea Regilor, Templul Reginei-Faraon Hatshepsut si Colosii lui Memnon; • Bilet de avion pentru zborul intern in Egipt cu o companie aeriana locala pe ruta Cairo – Aswan • Ghid local egiptolog si Insotitor de grup vorbitor de limba romana • Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection optionala, subventionata de Cocktail Holidays, la tarif special suplimentar (15€/persoana)

Descriere Program

Ziua 1 – Otopeni – Cairo
Prezentare la Aeroportul Otopeni la ora 22.00, pentru intalnirea cu reprezentatul agentiei Cocktail Holidays si imbarcare la cursa Tarom spre Cairo, RO101.

Ziua 2 – Cairo – Turul orasului vechi inclus
Decolare din Otopeni la ora 00:45. Sosire la Cairo la ora 03:30 local. Transfer si cazare la hotel de 5* in Cairo. Mic dejun. Dupa o pauza de odihna, incepem vizitarea orasului Cairo, unde vom avea ocazia sa descoperim Citadela, a carei istorie incepe in anul 1176, cand a fost construita o fortificatie de catre Sultanul Ayyubid Saladin, fortificatie ce cuprindea palatul regal, turnuri si un zid gros de aparare. Pe parcursul anilor, constructiile au fost avariate, reconstruite si extinse cu noi monumente, dintre care, in sec. XIX, Moscheea de Alabastru-cel mai frumos edificiu religios al capitalei egiptene. Aceasta se afla in incinta Citadelei Salah El Din (orasul vechi). Tot in aceasta zona vizitam una dintre cele mai mari moschei din lume, Moscheea Madrassa, construita de catre Sultanul Hassan. Vom face o scurta incursiune in Bazarul Khan El Khalili, un labirint de stradute aglomerate, zgomotoase, pline de culoare, un loc unde mirodeniile te invaluie si unde poti cumpara, dupa o negociere strasnica, de la sapun si condimente, pana la aur si pietre semipretioase, camile de jucarie si piramide de alabastru. Seara, cina si cazare hotel de 5* in Cairo.

Ziua 3 – Cairo – Tur la Piramide, Sfinx, Muzeul Civilizatiei Egiptene – Spectacol de lumini si sunet
Mic dejun la hotel. Ziua incepe cu vizita exterioara a Piramidelor din Giza. Istoria fascinanta a Egiptului antic ne va face sa ne intoarcem in timp cu 2750 de ani, inainte de IIsus Hristos, pentru a explora grandioasele monumente: Piramidele lui Keops, Khefren, Micherinos (exterior) sau Sfinxul cu Templul Mortuar. Ziua continua cu vizita traditionala la Palatul Parfumurilor, unde ne vom delecta cu esentele specifice Egiptului antic (lotus, papirus, secretul desertului etc.) si putem achizitiona minunatele sticlute, recipiente pretioase, pentru conservarea esentelor. Se viziteaza Atelierului de Papirus, pentru a descoperi cum s-a reusit fabricarea acestui antic suport de scris. Aici aveti sansa de a achiziționa papirus pictat, tipic artei egiptene antice. Dupa amiaza ne intoarcem in timp, vizitand Muzeul al Civilizatiei Egiptene, ce gazduieste 22 de mumii, cele mai importante si reprezentative pentru Egiptul antic. Seara, va puteti bucura de timp liber sau va propunem o excursie optionala, la superbul spectacol de sunet si lumini (laser) la Piramide, durata spectacolului fiind de aprox.1 ora, cu prezentare in limba engleza. Cina si cazare hotel de 5* in Cairo.

Ziua 4 – Cairo – Excursie optionala la Alexandria sau la Saqqara
Mic dejun la hotel. Optional, excursie de 1 zi la Alexandria. Al doilea oras ca marime al Egiptului dupa Cairo, Alexandria este cunoscuta si sub denumirea de ‘’Perla Mediteranei’’. Oras infloritor si capitala a Egiptului in perioada greco-romana, acesta a fost si un renumit centru comercial si cultural. Intemeiata de Alexandru Cel Mare in anul 332 IC, cetatea a gazduit celebra biblioteca, cea mai mare a Antichitatii, dar si Farul din Alexandria, cea mai inalta cladire din acea epoca (135 m), care nu mai exista, dar era cunoscuta ca cea de-a 7 minune a lumii antice. Desi in zilele noastre Alexandria Egiptului antic este doar putin vizibila, orasul este inca invaluit in mister. Vom avea posibilitatea admiram Coloanele lui Pompei si Moscheea Abu Al-Abbas Al-Mursi. Sau, puteti alege excursia optionala la Saqqara, pentru a admira minunea celei mai vechi piramide. Piramidele din Saqqara se intind pe un platou unic, unde cea mai interesanta este celebra piramida in trepte construita de Imhotep pentru Faraonul Zoser. Seara, cina si cazare la hotel de 5* in Cairo.

Ziua 5 - Cairo – Aswan – Vizite in Aswan la Templul Philae si Insulele Elefantine cu Gradina Botanica – optional, daca timpul de vizitare permite, vizita scurta la Marele Baraj si Obeliscul neterminat
Mic dejun la hotel in Cairo dimineata devreme si transfer la aeroportul din Cairo pentru zbor intern Cairo-Aswan. Sosire la Aswan si imbarcare pe vasul de croaziera.  In aceasta zi avem posibilitatea de a vizita Templul Philae, dedicat zeitei Isis, situat pe insula Egelica, salvat de la inundatie cu ajutorul UNESCO, prin participarea a peste 50 de tari. Prin construirea barajului de la Aswan, a luat nastere Lacul Nasser, situat la granita dintre Egipt si Sudan. De asemenea, facem o vizita la Gradina Botanica din Aswan, unde pot fi admirate diverse specii de plante originare din Africa, Asia, dar si din Europa. Gradina se afla pe o insula locuita pana in 1899 de catre locuitorii din Nubia si este unica in tot nordul Africii, gazduind peste 400 de specii de plante subtropicale si exotice. Programul poate continua cu o vizita optionala la Marele Baraj din Aswan, ridicat in anul 1960 si Obeliscul Neterminat, cel mai mare obelisc construit vreodata in Egipt. Despre el se stie ca are 37m si se estimeaza ca ar avea o greutate de 1000 – 1200 tone. Pranz si cina pe vasul de croaziera de 5*.

Ziua 6 – Aswan – Excursie la Abu Simbel – Kom Ombo - Edfu
Mic dejun pe vas. Optional, excursie la cel mai important templu din Egipt - Abu Simbel - ridicat in timpul dinastiei a XIX-a, de catre Ramses al II-lea. Abu Simbel este inclus in Patrimoniul UNESCO si se face remarcat, in primul rand, prin masivele statui de piatra ale lui Ramses si a sotiei sale, Nefertari. Este un templu unic datorita modului in care soarele patrunde in interiorul camerei sacre, doar doua zile din an, pe 21 februarie - Ziua Faraonului și 22 octombrie - Ziua Incoronarii sale. Retur pe vas, dupa servirea pranzului, vasul navigheaza spre Kom Ombo, unde se viziteaza Templul lui Sobek si Horus. Kom Ombo, in alfabetul antic hieroglific, inseamna “pamantul auriu” – numele fiind legat de faptul ca la o distanta de 70 km de la malul vestic al Nilului, se afla o mina de aur. Vasul continua navigarea catre Edfu. Seara, cina si “Galabia Party” pe vas. Vom avea ocazia sa descoperim muzica si costumele traditionale egiptene.  
 
Ziua 7 - Edfu – Ecluza de la Esna - Luxor – Templul Luxor si Karnak
Dimineata devreme se viziteaza Templul lui Horus Behdet, in traducere “Horus cel luptator”. Pe peretele acestui important templu este inscriptionata legenda care vorbeste despre lupta dintre Zeul Horus si Zeul Set (unchiul lui Horus), motivul luptei dintre cei doi fiind razbunarea lui Horus pe Set, cel care l-a omorat pe Osiris, tatal lui Horus. Trebuie mentionat ca de la aceasta legenda a pornit religia antica egipteana. Transferul la templu se face cu trasuri trase de cai. Revenim pe vasul de croaziera pentru mic dejun. In drumul nostru spre Luxor, trecem prin Ecluza de la Esna – opera a constructorilor romani. Pranzul se serveste pe vasul de croaziera. Dupa sosirea la Luxor, seara, vom avea parte de o experienta unica atunci cand vizita malul estic al Nilului, Templul Luxor, cu frumoasele lui coloane, camera nasterii lui Amenofis III, povestea bataliilor lui Ramses sau aleea cu sfincsi ce lega Templul Luxor de Karnak. In continuare, vizitam Complexul de Temple Karnak, dedicate Zeului Amon-Ra. Numele antic al cetatii era Ipetisut ("cel mai ales dintre locuri"), iar dimensiunile sale sunt impresionante. Pranz si cina pe vasul de croaziera.

Ziua 8 – Luxor – Valea Regilor – Templul lui Hatshepsut – Colosii lui Memnon - Hurghada
Dupa micul dejun pe vas, ne continuam vizita in Valea Regilor, unde vom avea acces la 3 morminte ale faimosilor regi din perioada Egiptului Antic. Valea Regilor a fost folosita ca necropola timp de 500 de ani, intre dinastiile XVIII si XX, cu aproxmativ 1500 de ani inainte de Iisus Hristos. Au fost descoperite 63 de morminte regale, cel mai faimos mormant descoperit apartinand Faraonului Tutankhamoun (dinastia XVIII)-vizita pentru acesta nu este inclusa, dar se poate achizitiona la intrarea in situl arheologic. Continuam vizita la Templul Reginei Hatshepsut - prima femeie faraon – templu unic prin tehnica de constructie (intrare inclusa) si situl arheologic strajuit de “Colosii lui Memnon”. Transfer cu autocarul de la Luxor la Hurghada (aprox. 210 km), superba statiune de la Marea Rosie. Cazare la hotel de 5* in zona Hurghada cu All Inclusive.

Ziua 9 – Hurghada – Croaziera optionala pe Marea Rosie
Mic dejun. Timp liber pentru relaxare. Optional, va propunem o croaziera pe Marea Rosie (aprox.7 ore) cu masa de pranz inclusa pe vas. Pe durata croazierei aveti posibilitate sa faceti baie la Insula Giftun (aprox 1 ½ ora), precum si snorkeling in largul Marii Rosii, unde se pot admira diverse specii de pesti colorati si corali de o frumusete remarcabila. Cazare la hotel de 5* in zona Hurghada, All Inclusive. Atentie: echipamentul pentru snorkeling se va oferi pe vas, dar va recomandam sa veniti cu echipamentul personal (ochelari de snorkeling si tub).

Ziua 10 - Hurghada – Jeep Safari optional
Mic dejun. Timp liber sau excursii optionale. Jeep Safari este o alegere potrivita pentru a treia zi in Hurghada. Veti fi preluati de la hotel cu masini Jeep 4x4 in jurul orei 13:00- durata excursiei aproximativ 6 ore. Aventura in desert incepe cu o plimbare cu ATV-urile. Ne vom deplasa intr-o tabara de beduini pentru a descoperi viata si traditiile acestora. Vom avea ocazia sa admiram uimitorul apus de soare in desert si vom face o scurta oprire la mini gradina zoologica, pentru a vedea animalele din desert. Seara o vom incheia cu cina si program artistic cu dansuri orientale si folclorice. Dupa incheierea programului artistic ne intoarcem la hotel. Atentie! Pentru aceasta excursie se recomanda o tinuta sport (pantaloni lungi, bluza cu maneca lunga, esarfa, palarie de soare, ochelari si incaltaminte sport inchisa). Cazare la hotel de 5* in zona Hurghada, All Inclusive.

Ziua 11 - Hurghada – Cairo
Mic dejun in Hurghada. Camerele se predau la ora 12:00. Cei ce doresc isi pot prelungi sederea in camera, contra cost direct la receptia hotelului, functie de disponibilitatile acestuia. Transfer cu autocarul de la Hurghada la Cairo.

Ziua 12 - Cairo – Bucuresti
Transfer Aeroportul international din Cairo pentru imbarcarea la zborul Tarom RO102, cu decolare la 03:30 AM local. Aterizare la Bucuresti la ora locala 07:20.

Important! Oferta este pentru un singur copil in camera cu doi adulti, fara pat suplimentar. Aceasta este varianta pentru programul de croaziera, deoarece nu exista spatiu suficient pentru pat suplimentar in cabinele vaselor de croaziera pe Nil.

Excursii optionale - preturi informative

Croaziera pe Nil cu cina si program artistic in Cairo - 50 USD/pers, include transport, ghid de limba engleza; durata excursiei 3 ore; In timpul cinei nu sunt incluse bauturile.
Spectacol Sound & Light Show la Piramide - 50 USD/pers, include transport, ghid de limba engleza si taxa de intrare la show; durata excursiei 1 h;
Excursie de 1 zi la Alexandria – 100 USD/adult, 50 USD/copil include transport, ghid de limba romana; durata excursiei aproximativ 10 ore.
Saqqara – 55 USD/persoana include transport, ghid de limba romana; durata excursiei aproximativ 6 ore.
Abu Simbel – 100 USD/pers, include transport, ghid de limba romana si taxa de intrare la temple; durata 10 ore;
Satul nubienilor – 50 USD/pers, include transport, ghid de limba romana; durat aproximativ 1 ora
Excursie cu submarinul (Hurghada)- 70 USD/adult; 35 USD/copil sub 11.99 ani, include transport, durata 2 ½h;
Safari (Hurghada) – 65USD/adult; 35USD/copil sub 11.99 ani, include transfer cu masini Land cruiser 4x4, cina in stil beduin, spectacol(dans oriental si folcloric), plimbare cu ATV, vizita mini Gradina  Zoologica, ghid local; durata  6 ore.
Croaziera catre Paradise Island (Hurghada) – 65USD/adult; 35USD/copil sub 11.99 ani, croaziera pe Marea Rosie care include transport, masa de pranz pe vas, instructor de snorkeling si ghid local; durata 7h;
*Grupul minim pentru efectuarea excursiilor optionale este de 20 de persoane
Tarifele excursiilor optionale sunt orientative; clientii nu sunt obligati sa le cumpere de la partenerul agentiei noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure). Plangerile si solutionarea acestora se fac la fata locului!

Informatii utile specifice calatoriilor in Egipt

• Apa de la robinet nu este potabila, este recomandata apa imbuteliata (pentru baut, spalat pe dinti, spalatul fructelor);
• Pe parcursul sejururului pot aparea deranjamente stomacale; nu va impacientati, puteti folosi medicamentele locale care sunt eficiente in astfel de situatii;
• In alta ordine de idei, va recomandam sa va luati la sosirea pe aeroportul din Egipt, o sticla cu tarie, care este posibil sa va tina departe de asemenea neplaceri;
• Recomandam imbracamintea din fibre naturale (bumbac, in, etc), in culori deschise;
• Este indicat sa aveti la dispozitie palarii de soare, ochelari si incaltaminte usoara si inchisa (nu sandale mai ales pentru vizitele in desert);

Informatii Utile

• Trebuie sa te prezinti obligatoriu in Aeroportul Otopeni la intalnirea cu insotitorul de grup la ora anunata in informarea ce se transmite inaintea plecarii!
• Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max. 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
• Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/a agentului care a efectuat inscrierea, orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
• Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
• Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel de o persoana, pat pliant sau  canapea.
• Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parinti si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare.
• Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;
• Toate unitatile de cazare, precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
• Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
• Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 25 PERSOANE. Pentru un grup mai mic de 25 pax pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face pana cu 21 de zile inaintea plecarii. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

Hoteluri si Vas de Croaziera - informativ

•  CAIRO – Hotel Holiday Inn Citystars 5* https://www.guestreservations.com/holiday-inn-cairo-citystars-cairo sau similar
•  Vas Croaziera – Blue Shadow 5* https://www.luxorandaswan.com/en/Egypt/cruise/Blue-Shadow-Nile-Cruise sau similar
•  Zona Hurghada – Hotel Sunrise Garden Beach Resort 5* https://www.sunrise-resorts.com/Home/HURGHADA/SUNRISE_Select_Garden_Beach_Resort_Spa sau similar

Servicii ghid/ conducator de grup

Cocktail Holidays asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazulin care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. Grupurile sunt insotite si de un ghid local care este o persoana autorizata din partea agentiei locale partenere fara de care nu se pot face excursiile sau tururile incluse in program. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbarea ordinii desfasurarii acestuia, ore de plecare), fara a afecta insa structura serviciilor.

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur nu sunt considerate zile de turistice fiind zile de transport.  
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil.
Asezarea in microbuz/autocar, de la destinatie se face de catre conducatorul de grup pe baza listei cu ordinea inscrierii, incepand cu randul doi de scaune. Pentru siguranta pasagerilor, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.
 

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:
- Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, Polita Seria I 56653 - valabila pana la 02.01.2024 (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.)
Optional, va recomandam sa incheiati asigurarea medicala si storno, Cocktail Travel Protection (Asigurarea se poate achizitiona la tarif subventionat Cocktail Holidays (15 €/persoana), in momentul efectuarii rezervarii.

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
-    Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
-    40% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
-    40% - se plateste cu 31zile inaintea datei de plecare;
-    20% - se plateste cu 21zile inaintea datei de plecare
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
-    20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60 zile inainte de inceperea sejururlui;
-    40% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
-    80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 21zile inainte de data inceperii sejurului;
-    100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;
 

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

Egipt – tara situata in Africa! Cetatenii romani calatoresc cu pasaportul turistic!
Pentru circuite sau sejururi, cetatenii romani trebuie sa obtina viza pentru intrarea in Egipt. Viza se poate obtine de la Ambasada Egiptului din Bucuresti sau direct pe aeroport la sosire in Egipt, achitand 25 USD/persoana.
Atentie! Va rugam ca la inscriere sa prezentati numele si prenumele corecte si datele complete din pasaport, asa cum se cer in rezervare!
 

Taxa de viza

1.    Pasapoarte normale de calatorie - conditii pasaport: valabilitate minim 6 luni de la data de iesire din Egipt si min ½ pagina goala unde sa incapa viza de Egipt)
2.    Cost viza: 25 USD/persoana, indiferent de varsta si se achita numerar; 
3.    Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada!
4.    Cetateni straini – trebuie sa intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suport pentru detalii;
5.    Pentru sejururile in Egipt este obligatorie viza, care se obtine la sosire pe aeroport.
•    Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
•    Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.
a.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d.    Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.
Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu accepta turistul sa paraseasca teritoriul Romaniei sau sa nu-i acorde intrarea pe teritoriul statului unde face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.
 

Protectia datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.

Destinatie: Egipt

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse:
10 nopti cazare in hoteluri 5* (camere standard) si vas de croaziera 5* DE LUX
4 nopti Cairo in hotel 4*sup/5* din care 4 cu mic dejun si 3 cine
3 nopti Croaziera pe vas 5* DE LUX cu pensiune completa
3 nopti Hurghada hotel de 5* cu All Inclusive
Vizite:
- Cairo – vizitarea Piramidelor din exterior si Muzeul Civilizatiei Egiptene (intrare inclusa in muzeu);
- Cairo – tur oras cu vizita la Citadela, Moscheea Sultan Hassan si Bazarul Khan El Khalili;
- Aswan - vizite la: Templul Philae si Gradina Botanica
- Croaziera cu vizite la: Templul lui Sobeck/ Kom Ombo, Templul lui Horus/ Edfu, Malul de Est (Templul Luxor &Templul Karnak si Malul de Vest/ Valea Regilor, Templul Hatshepsut (intrare inclusa) si Colosii lui Memnon;
• Transferuri, autocar cu A/C scaune rabatabile, sistem audio;
• Bilet de avion Otopeni – Cairo – Otopeni cu Tarom (cursa directa), fara catering, cu bagaj de cala de 23 kg de persoana si 8 kg bagaj de cabina de persoana
• Bilet de avion zbor intern Cairo – Aswan cu o companie locala
• Taxe de aeroport
• Ghid local egiptolog pe toata durata excursiei si insotitor de grup vorbitor de limba romana
Servicii neincluse:
Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 32 eur/ pers.
Taxa de viza – 25 USD/persoana (se achita numerar la fata locului la sosire pe aeroportul din Cairo)
Bacsisul pentru ghidul local si soferi se achita numerar direct insotitorului de grup la sosire: 50 USD/persoana (bacsisul pentru transportul bagajului in cadrul hotelurilor nu este inclus)
Bauturi la mese (exceptie in Hurghada unde este All Inclusive);
Cheltuieli personale;
Intrarea in incinta Piramidelor si a Mormantului lui Tuthankamon;
Late check-out la hotelul din Hurghada (se poate confirma direct, in limita disponibilitatilor)
Alte obiective turistice decat cele mentionate;
Excursii optionale;
• Plecare din Bucuresti si la cerere, cu supliment, zbor intern Tarom din Cluj-Napoca, Iasi sau Timisoara! • 11 nopti, din care 10 nopti cazare in hoteluri 5* astfel: 4 nopti Cairo la hotel 5*- 1 noapte mic dejun, 3 nopti demipensiune, 3 nopti Croaziera pe Nil cu vas 5*LUX cu pensiune completa si 3 nopti in Hurghada la hotel 5* cu All Inclusive • Vizite si intrari incluse: - Cairo – vizitarea Piramidelor (exterior), Sfinxul cu Templul ritual si Muzeul Civilizatiei Egiptene, cu cele 22 de mumii (intrare inclusa in muzeu); - Cairo – tur de oras cu vizita la Citadela, Moscheea Sultan Hassan, Bazarul Khan El Khalili; - Aswan – vizite incluse la: Templul Philae si Gradina Botanica - Croaziera cu vizite incluse la: Templul lui Sobeck/ Kom Ombo, Templul lui Horus/ Edfu, Malul de Est al Nilului (Templul Luxor & Karnak) si Malul de Vest al Nilului: Valea Regilor, Templul Reginei-Faraon Hatshepsut si Colosii lui Memnon; • Bilet de avion pentru zborul intern in Egipt cu o companie aeriana locala pe ruta Cairo – Aswan • Ghid local egiptolog si Insotitor de grup vorbitor de limba romana • Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection optionala, subventionata de Cocktail Holidays, la tarif special suplimentar (15€/persoana)

Descriere Program

Ziua 1 – Otopeni – Cairo
Prezentare la Aeroportul Otopeni la ora 22.00, pentru intalnirea cu reprezentatul agentiei Cocktail Holidays si imbarcare la cursa Tarom spre Cairo, RO101.

Ziua 2 – Cairo – Turul orasului vechi inclus
Decolare din Otopeni la ora 00:45. Sosire la Cairo la ora 03:30 local. Transfer si cazare la hotel de 5* in Cairo. Mic dejun. Dupa o pauza de odihna, incepem vizitarea orasului Cairo, unde vom avea ocazia sa descoperim Citadela, a carei istorie incepe in anul 1176, cand a fost construita o fortificatie de catre Sultanul Ayyubid Saladin, fortificatie ce cuprindea palatul regal, turnuri si un zid gros de aparare. Pe parcursul anilor, constructiile au fost avariate, reconstruite si extinse cu noi monumente, dintre care, in sec. XIX, Moscheea de Alabastru-cel mai frumos edificiu religios al capitalei egiptene. Aceasta se afla in incinta Citadelei Salah El Din (orasul vechi). Tot in aceasta zona vizitam una dintre cele mai mari moschei din lume, Moscheea Madrassa, construita de catre Sultanul Hassan. Vom face o scurta incursiune in Bazarul Khan El Khalili, un labirint de stradute aglomerate, zgomotoase, pline de culoare, un loc unde mirodeniile te invaluie si unde poti cumpara, dupa o negociere strasnica, de la sapun si condimente, pana la aur si pietre semipretioase, camile de jucarie si piramide de alabastru. Seara, cina si cazare hotel de 5* in Cairo.

Ziua 3 – Cairo – Tur la Piramide, Sfinx, Muzeul Civilizatiei Egiptene – Spectacol de lumini si sunet
Mic dejun la hotel. Ziua incepe cu vizita exterioara a Piramidelor din Giza. Istoria fascinanta a Egiptului antic ne va face sa ne intoarcem in timp cu 2750 de ani, inainte de IIsus Hristos, pentru a explora grandioasele monumente: Piramidele lui Keops, Khefren, Micherinos (exterior) sau Sfinxul cu Templul Mortuar. Ziua continua cu vizita traditionala la Palatul Parfumurilor, unde ne vom delecta cu esentele specifice Egiptului antic (lotus, papirus, secretul desertului etc.) si putem achizitiona minunatele sticlute, recipiente pretioase, pentru conservarea esentelor. Se viziteaza Atelierului de Papirus, pentru a descoperi cum s-a reusit fabricarea acestui antic suport de scris. Aici aveti sansa de a achiziționa papirus pictat, tipic artei egiptene antice. Dupa amiaza ne intoarcem in timp, vizitand Muzeul al Civilizatiei Egiptene, ce gazduieste 22 de mumii, cele mai importante si reprezentative pentru Egiptul antic. Seara, va puteti bucura de timp liber sau va propunem o excursie optionala, la superbul spectacol de sunet si lumini (laser) la Piramide, durata spectacolului fiind de aprox.1 ora, cu prezentare in limba engleza. Cina si cazare hotel de 5* in Cairo.

Ziua 4 – Cairo – Excursie optionala la Alexandria sau la Saqqara
Mic dejun la hotel. Optional, excursie de 1 zi la Alexandria. Al doilea oras ca marime al Egiptului dupa Cairo, Alexandria este cunoscuta si sub denumirea de ‘’Perla Mediteranei’’. Oras infloritor si capitala a Egiptului in perioada greco-romana, acesta a fost si un renumit centru comercial si cultural. Intemeiata de Alexandru Cel Mare in anul 332 IC, cetatea a gazduit celebra biblioteca, cea mai mare a Antichitatii, dar si Farul din Alexandria, cea mai inalta cladire din acea epoca (135 m), care nu mai exista, dar era cunoscuta ca cea de-a 7 minune a lumii antice. Desi in zilele noastre Alexandria Egiptului antic este doar putin vizibila, orasul este inca invaluit in mister. Vom avea posibilitatea admiram Coloanele lui Pompei si Moscheea Abu Al-Abbas Al-Mursi. Sau, puteti alege excursia optionala la Saqqara, pentru a admira minunea celei mai vechi piramide. Piramidele din Saqqara se intind pe un platou unic, unde cea mai interesanta este celebra piramida in trepte construita de Imhotep pentru Faraonul Zoser. Seara, cina si cazare la hotel de 5* in Cairo.

Ziua 5 - Cairo – Aswan – Vizite in Aswan la Templul Philae si Insulele Elefantine cu Gradina Botanica – optional, daca timpul de vizitare permite, vizita scurta la Marele Baraj si Obeliscul neterminat
Mic dejun la hotel in Cairo dimineata devreme si transfer la aeroportul din Cairo pentru zbor intern Cairo-Aswan. Sosire la Aswan si imbarcare pe vasul de croaziera.  In aceasta zi avem posibilitatea de a vizita Templul Philae, dedicat zeitei Isis, situat pe insula Egelica, salvat de la inundatie cu ajutorul UNESCO, prin participarea a peste 50 de tari. Prin construirea barajului de la Aswan, a luat nastere Lacul Nasser, situat la granita dintre Egipt si Sudan. De asemenea, facem o vizita la Gradina Botanica din Aswan, unde pot fi admirate diverse specii de plante originare din Africa, Asia, dar si din Europa. Gradina se afla pe o insula locuita pana in 1899 de catre locuitorii din Nubia si este unica in tot nordul Africii, gazduind peste 400 de specii de plante subtropicale si exotice. Programul poate continua cu o vizita optionala la Marele Baraj din Aswan, ridicat in anul 1960 si Obeliscul Neterminat, cel mai mare obelisc construit vreodata in Egipt. Despre el se stie ca are 37m si se estimeaza ca ar avea o greutate de 1000 – 1200 tone. Pranz si cina pe vasul de croaziera de 5*.

Ziua 6 – Aswan – Excursie la Abu Simbel – Kom Ombo - Edfu
Mic dejun pe vas. Optional, excursie la cel mai important templu din Egipt - Abu Simbel - ridicat in timpul dinastiei a XIX-a, de catre Ramses al II-lea. Abu Simbel este inclus in Patrimoniul UNESCO si se face remarcat, in primul rand, prin masivele statui de piatra ale lui Ramses si a sotiei sale, Nefertari. Este un templu unic datorita modului in care soarele patrunde in interiorul camerei sacre, doar doua zile din an, pe 21 februarie - Ziua Faraonului și 22 octombrie - Ziua Incoronarii sale. Retur pe vas, dupa servirea pranzului, vasul navigheaza spre Kom Ombo, unde se viziteaza Templul lui Sobek si Horus. Kom Ombo, in alfabetul antic hieroglific, inseamna “pamantul auriu” – numele fiind legat de faptul ca la o distanta de 70 km de la malul vestic al Nilului, se afla o mina de aur. Vasul continua navigarea catre Edfu. Seara, cina si “Galabia Party” pe vas. Vom avea ocazia sa descoperim muzica si costumele traditionale egiptene.  
 
Ziua 7 - Edfu – Ecluza de la Esna - Luxor – Templul Luxor si Karnak
Dimineata devreme se viziteaza Templul lui Horus Behdet, in traducere “Horus cel luptator”. Pe peretele acestui important templu este inscriptionata legenda care vorbeste despre lupta dintre Zeul Horus si Zeul Set (unchiul lui Horus), motivul luptei dintre cei doi fiind razbunarea lui Horus pe Set, cel care l-a omorat pe Osiris, tatal lui Horus. Trebuie mentionat ca de la aceasta legenda a pornit religia antica egipteana. Transferul la templu se face cu trasuri trase de cai. Revenim pe vasul de croaziera pentru mic dejun. In drumul nostru spre Luxor, trecem prin Ecluza de la Esna – opera a constructorilor romani. Pranzul se serveste pe vasul de croaziera. Dupa sosirea la Luxor, seara, vom avea parte de o experienta unica atunci cand vizita malul estic al Nilului, Templul Luxor, cu frumoasele lui coloane, camera nasterii lui Amenofis III, povestea bataliilor lui Ramses sau aleea cu sfincsi ce lega Templul Luxor de Karnak. In continuare, vizitam Complexul de Temple Karnak, dedicate Zeului Amon-Ra. Numele antic al cetatii era Ipetisut ("cel mai ales dintre locuri"), iar dimensiunile sale sunt impresionante. Pranz si cina pe vasul de croaziera.

Ziua 8 – Luxor – Valea Regilor – Templul lui Hatshepsut – Colosii lui Memnon - Hurghada
Dupa micul dejun pe vas, ne continuam vizita in Valea Regilor, unde vom avea acces la 3 morminte ale faimosilor regi din perioada Egiptului Antic. Valea Regilor a fost folosita ca necropola timp de 500 de ani, intre dinastiile XVIII si XX, cu aproxmativ 1500 de ani inainte de Iisus Hristos. Au fost descoperite 63 de morminte regale, cel mai faimos mormant descoperit apartinand Faraonului Tutankhamoun (dinastia XVIII)-vizita pentru acesta nu este inclusa, dar se poate achizitiona la intrarea in situl arheologic. Continuam vizita la Templul Reginei Hatshepsut - prima femeie faraon – templu unic prin tehnica de constructie (intrare inclusa) si situl arheologic strajuit de “Colosii lui Memnon”. Transfer cu autocarul de la Luxor la Hurghada (aprox. 210 km), superba statiune de la Marea Rosie. Cazare la hotel de 5* in zona Hurghada cu All Inclusive.

Ziua 9 – Hurghada – Croaziera optionala pe Marea Rosie
Mic dejun. Timp liber pentru relaxare. Optional, va propunem o croaziera pe Marea Rosie (aprox.7 ore) cu masa de pranz inclusa pe vas. Pe durata croazierei aveti posibilitate sa faceti baie la Insula Giftun (aprox 1 ½ ora), precum si snorkeling in largul Marii Rosii, unde se pot admira diverse specii de pesti colorati si corali de o frumusete remarcabila. Cazare la hotel de 5* in zona Hurghada, All Inclusive. Atentie: echipamentul pentru snorkeling se va oferi pe vas, dar va recomandam sa veniti cu echipamentul personal (ochelari de snorkeling si tub).

Ziua 10 - Hurghada – Jeep Safari optional
Mic dejun. Timp liber sau excursii optionale. Jeep Safari este o alegere potrivita pentru a treia zi in Hurghada. Veti fi preluati de la hotel cu masini Jeep 4x4 in jurul orei 13:00- durata excursiei aproximativ 6 ore. Aventura in desert incepe cu o plimbare cu ATV-urile. Ne vom deplasa intr-o tabara de beduini pentru a descoperi viata si traditiile acestora. Vom avea ocazia sa admiram uimitorul apus de soare in desert si vom face o scurta oprire la mini gradina zoologica, pentru a vedea animalele din desert. Seara o vom incheia cu cina si program artistic cu dansuri orientale si folclorice. Dupa incheierea programului artistic ne intoarcem la hotel. Atentie! Pentru aceasta excursie se recomanda o tinuta sport (pantaloni lungi, bluza cu maneca lunga, esarfa, palarie de soare, ochelari si incaltaminte sport inchisa). Cazare la hotel de 5* in zona Hurghada, All Inclusive.

Ziua 11 - Hurghada – Cairo
Mic dejun in Hurghada. Camerele se predau la ora 12:00. Cei ce doresc isi pot prelungi sederea in camera, contra cost direct la receptia hotelului, functie de disponibilitatile acestuia. Transfer cu autocarul de la Hurghada la Cairo.

Ziua 12 - Cairo – Bucuresti
Transfer Aeroportul international din Cairo pentru imbarcarea la zborul Tarom RO102, cu decolare la 03:30 AM local. Aterizare la Bucuresti la ora locala 07:20.

Important! Oferta este pentru un singur copil in camera cu doi adulti, fara pat suplimentar. Aceasta este varianta pentru programul de croaziera, deoarece nu exista spatiu suficient pentru pat suplimentar in cabinele vaselor de croaziera pe Nil.

Excursii optionale - preturi informative

Croaziera pe Nil cu cina si program artistic in Cairo - 50 USD/pers, include transport, ghid de limba engleza; durata excursiei 3 ore; In timpul cinei nu sunt incluse bauturile.
Spectacol Sound & Light Show la Piramide - 50 USD/pers, include transport, ghid de limba engleza si taxa de intrare la show; durata excursiei 1 h;
Excursie de 1 zi la Alexandria – 100 USD/adult, 50 USD/copil include transport, ghid de limba romana; durata excursiei aproximativ 10 ore.
Saqqara – 55 USD/persoana include transport, ghid de limba romana; durata excursiei aproximativ 6 ore.
Abu Simbel – 100 USD/pers, include transport, ghid de limba romana si taxa de intrare la temple; durata 10 ore;
Satul nubienilor – 50 USD/pers, include transport, ghid de limba romana; durat aproximativ 1 ora
Excursie cu submarinul (Hurghada)- 70 USD/adult; 35 USD/copil sub 11.99 ani, include transport, durata 2 ½h;
Safari (Hurghada) – 65USD/adult; 35USD/copil sub 11.99 ani, include transfer cu masini Land cruiser 4x4, cina in stil beduin, spectacol(dans oriental si folcloric), plimbare cu ATV, vizita mini Gradina  Zoologica, ghid local; durata  6 ore.
Croaziera catre Paradise Island (Hurghada) – 65USD/adult; 35USD/copil sub 11.99 ani, croaziera pe Marea Rosie care include transport, masa de pranz pe vas, instructor de snorkeling si ghid local; durata 7h;
*Grupul minim pentru efectuarea excursiilor optionale este de 20 de persoane
Tarifele excursiilor optionale sunt orientative; clientii nu sunt obligati sa le cumpere de la partenerul agentiei noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure). Plangerile si solutionarea acestora se fac la fata locului!

Informatii utile specifice calatoriilor in Egipt

• Apa de la robinet nu este potabila, este recomandata apa imbuteliata (pentru baut, spalat pe dinti, spalatul fructelor);
• Pe parcursul sejururului pot aparea deranjamente stomacale; nu va impacientati, puteti folosi medicamentele locale care sunt eficiente in astfel de situatii;
• In alta ordine de idei, va recomandam sa va luati la sosirea pe aeroportul din Egipt, o sticla cu tarie, care este posibil sa va tina departe de asemenea neplaceri;
• Recomandam imbracamintea din fibre naturale (bumbac, in, etc), in culori deschise;
• Este indicat sa aveti la dispozitie palarii de soare, ochelari si incaltaminte usoara si inchisa (nu sandale mai ales pentru vizitele in desert);

Informatii Utile

• Trebuie sa te prezinti obligatoriu in Aeroportul Otopeni la intalnirea cu insotitorul de grup la ora anunata in informarea ce se transmite inaintea plecarii!
• Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max. 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
• Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/a agentului care a efectuat inscrierea, orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
• Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
• Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel de o persoana, pat pliant sau  canapea.
• Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parinti si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare.
• Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;
• Toate unitatile de cazare, precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
• Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
• Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 25 PERSOANE. Pentru un grup mai mic de 25 pax pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face pana cu 21 de zile inaintea plecarii. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

Hoteluri si Vas de Croaziera - informativ

•  CAIRO – Hotel Holiday Inn Citystars 5* https://www.guestreservations.com/holiday-inn-cairo-citystars-cairo sau similar
•  Vas Croaziera – Blue Shadow 5* https://www.luxorandaswan.com/en/Egypt/cruise/Blue-Shadow-Nile-Cruise sau similar
•  Zona Hurghada – Hotel Sunrise Garden Beach Resort 5* https://www.sunrise-resorts.com/Home/HURGHADA/SUNRISE_Select_Garden_Beach_Resort_Spa sau similar

Servicii ghid/ conducator de grup

Cocktail Holidays asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazulin care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. Grupurile sunt insotite si de un ghid local care este o persoana autorizata din partea agentiei locale partenere fara de care nu se pot face excursiile sau tururile incluse in program. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbarea ordinii desfasurarii acestuia, ore de plecare), fara a afecta insa structura serviciilor.

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur nu sunt considerate zile de turistice fiind zile de transport.  
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil.
Asezarea in microbuz/autocar, de la destinatie se face de catre conducatorul de grup pe baza listei cu ordinea inscrierii, incepand cu randul doi de scaune. Pentru siguranta pasagerilor, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.
 

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:
- Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, Polita Seria I 56653 - valabila pana la 02.01.2024 (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.)
Optional, va recomandam sa incheiati asigurarea medicala si storno, Cocktail Travel Protection (Asigurarea se poate achizitiona la tarif subventionat Cocktail Holidays (15 €/persoana), in momentul efectuarii rezervarii.

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
-    Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
-    40% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
-    40% - se plateste cu 31zile inaintea datei de plecare;
-    20% - se plateste cu 21zile inaintea datei de plecare
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
-    20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60 zile inainte de inceperea sejururlui;
-    40% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
-    80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 21zile inainte de data inceperii sejurului;
-    100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;
 

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

Egipt – tara situata in Africa! Cetatenii romani calatoresc cu pasaportul turistic!
Pentru circuite sau sejururi, cetatenii romani trebuie sa obtina viza pentru intrarea in Egipt. Viza se poate obtine de la Ambasada Egiptului din Bucuresti sau direct pe aeroport la sosire in Egipt, achitand 25 USD/persoana.
Atentie! Va rugam ca la inscriere sa prezentati numele si prenumele corecte si datele complete din pasaport, asa cum se cer in rezervare!
 

Taxa de viza

1.    Pasapoarte normale de calatorie - conditii pasaport: valabilitate minim 6 luni de la data de iesire din Egipt si min ½ pagina goala unde sa incapa viza de Egipt)
2.    Cost viza: 25 USD/persoana, indiferent de varsta si se achita numerar; 
3.    Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada!
4.    Cetateni straini – trebuie sa intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suport pentru detalii;
5.    Pentru sejururile in Egipt este obligatorie viza, care se obtine la sosire pe aeroport.
•    Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
•    Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.
a.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;
b.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d.    Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.
Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu accepta turistul sa paraseasca teritoriul Romaniei sau sa nu-i acorde intrarea pe teritoriul statului unde face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.
 

Protectia datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.